Home

Achtergrond 2 reacties

Oogstverwachting granen Duitsland aanzienlijk lager

Het Deutsche Raiffeisenverband (DRV) schroeft zijn graanoogstverwachtingen op grond van de hittegolf in Duitsland en grote delen van de rest van Europa aanzienlijk terug.

In de nieuwe prognose voorziet de federatie van de coöperatieve landbouwindustrie in Duitsland zelf een hectareopbrengst van gemiddeld 6,62 ton per hectare. Dat is 0,4 ton minder dan de prognose van vorige maand. Uitgaande van de nieuwe prognose zakt de hectareopbrengst daarmee 8 procent onder het resultaat van 2009. De graanoogst als geheel komt uit op 44,2 miljoen ton. Dat is 11 procent ofwel 5,3 miljoen ton minder dan vorig jaar.

Het DRV sluit bovendien niet uit dat de prognose nog verder naar beneden moet worden bijgesteld. Los daarvan zijn ook de vooruitzichten voor de koolzaadoogst duidelijk minder positief dan eerder. Waarschijnlijk zal de oogst beperkt blijven tot 5,6 miljoen ton. Dat is 10 procent minder dan vorig jaar. De hectare-opbrengsten dalen gemiddeld 11,5 procent.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Patrick

  zeer zekers waar haantje!
  weing graan maar een grootste doemer hier die opduikt is Fusarium .
  Was gisteren bij de oogst van tarwe op een topbedrijf kwa managing en machinery. Al hebben ze een zelfrijdende Damann spuit en JD combines op rupsen fusarium lag op het breel ten toon.en een opbrengst steeg niet boeven de 5 ton/ha
  De prijzen voor tarwe ( die al direct word weggekaapt door de intalianers nog voor ze goed en wel uit de combine is ) loopt van de 27000ft tot 32000 ft / ton +btw in euro betekend dat de ft bedragen gewoon delen door 280

 • no-profile-image

  haantje

  dit lijken allemaal doemberichten , met sterk stijgende markten. 2007 ligt nog vers in't geheugen maar toen was het wereldwijd....dus oppassen. wie zijn graan gespaard heeft van vorige oogst is winnaar. er zit nog wat rek,met dank aan de russen en moeder natuur!

Of registreer je om te kunnen reageren.