Home

Achtergrond 791 x bekeken

Oogst wintertarwe met lagere opbrengst begonnen

De wintertarweoogst is in het zuiden van het land begonnen.

Het eerste opbrengstcijfer duidt op een lagere opbrengst dan normaal. Akkerbouwer David Dieleman uit het Zeeuws-Vlaamse Axel, haalde vandaag 8 ton per hectare van zijn eerste perceel wintertarwe. Dat is onder het gemiddelde. Foto Duo Foto

De Zuid-Limburgse akkerbouwer Gaston Kallen laat een nieuwe aardappelloods bouwen. In de nieuwe bewaarschuur past 2.000 ton aardappelen. Dit betekent een uitbreiding van zowel zaaiuien als fritesaardappelen voor Kallen. "Hiervoor heb ik meer land bijgehuurd. Zo probeer ik groei in te zetten voor het bedrijf." De uien worden vanaf volgend jaar bewaard in de schuur waar Kallen voorheen 1.000 ton aardappelen herbergde. "Begin september moet de nieuwe loods klaar zijn. Ik hoop dat we het redden." Foto Twan Wiermans

In de omgeving van het Zuid-Hollandse Nieuwenhoorn beregent een boer zijn land. Ondanks de hevige regenbuien die zich de afgelopen dagen voordeden houdt de droogte in Nederland aan. Het neerslagtekort in Nederland loopt steeds verder op, zo blijkt uit een overzicht van het KNMI. Foto ANP

Deelnemers aan de Borculose fietsvierdaagse snuffelden vandaag rond op het melkveebedrijf van de familie Arfman in het Achterhoekse Neede. De dag stond in het teken van de landbouw met stempelposten op agrarische bedrijven. De veestapel van de familie Arfman bestaat uit 140 melkkoeien en 100 stuks jongvee. "Met z’n vijven geven we tekst en uitleg", vertelt Han Arfman. "Veel mensen hebben een agrarische achtergrond. Er zijn ook toeristen bij die weinig weten van de boerderij." Foto Ruben Meijerink

Foto

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.