Home

Achtergrond

Ondanks buien is Nederland nog steeds droog

Ondanks de hevige regenbuien die zich de afgelopen dagen voordeden houdt de droogte in Nederland aan.

Waterbeheerders hebben echter voldoende water in voorraad om in de komende weken aan de vraag te voldoen. Dat meldde de Landelijke Coördinatiecommissie Waterverdeling (LCW) vrijdag.

Als het warme en droge weer aanhoudt zal na volgende week de wateraanvoer verminderen, terwijl de vraag naar water groot blijft, zo verwacht de LCW, die bestaat uit vertegenwoordigers van waterschappen, het ministerie van Verkeer en Waterstaat en het Interprovinciaal overleg. Rijkswaterstaat en de waterschappen leggen daarom buffervoorraden water aan op onder andere het IJsselmeer om de komende weken aan de vraag te kunnen voldoen, aldus de commissie.

Het warme weer heeft ook invloed op de kwaliteit van het water van recreatieplassen. Volgens de LCW zijn er op nog maar weinig plekken blauwalgen of zwemmersjeuk geconstateerd, maar kunnen door de hoge temperatuur zich problemen met de kwaliteit van het zwemwater voordoen.

De LCW meldde verder dat waterschappen waakzaam zijn op de conditie van veendijken. De uitdroging van veendijken is de afgelopen weken toegenomen, met scheuren als gevolg.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.