Home

Achtergrond 177 x bekeken 2 reacties

Noord-Ieren ondanks daling tevreden over melkprijs

De Noordierse coöperatie United Dairy Farmers is ondanks de lichte daling van de melkprijs op haar maandelijkse veiling toch tevreden.

"De prijs is nu vier maanden achter elkaar boven de 30 eurocent uitgekomen, dat is uitstekend nieuws voor onze boeren", denkt directeur David Dobbin.

Op de veiling kwam een notering tot stand van 0,30 euro vergeleken met 0,32 euro een maand eerder. "Hoewel de prijzen dus iets zijn gedaald, liggen ze nog steeds meer dan 0,07 euro boven het niveau van een jaar geleden. De daling heeft vooral te maken met de sterkere koers van het pond tegenover de euro terwijl ook de afzwakking van de internationale markten een rol speelt", aldus Dobbin.

UDF-directeur David Dobbin kijkt voor de nabije toekomst vooral naar de ontwikkelingen in Nieuw-Zeeland, waar de productie dit jaar sterk lijkt te herstellen. "Wat in Nieuw-Zeeland gebeurt, zal de komende winter een belangrijke invloed hebben. Dat hebben we gezien bij de laatste Fonterra-veiling met lage prijzen voor lange termijncontracten voor de winter en een daling van de poederprijzen met vier procent."

Laatste reacties

  • no-profile-image

    kip

    Piebe, volgens mij heb je die mogelijkheid ook om aan je kostprijs te werken. Nee de buurman is groot en ik probeer hem in te halen. Grond bijkopen voor een veel te hoog bedrag, afwachten wat de melkprijs gaat doen, kunnen we nog meer melk kopen wat helemaal nooit meer rendabel is, er wordt ook weer volop geinvesteerd in nieuw materieel, dus werkt als melkveehouder een keer aan je kostprijs. Volgens mij zijn er heel weinig die er van geleerd hebben van de prijs daling van een aantal jaren geleden. SUCCES

  • no-profile-image

    piebe

    logisch dat ze tevreden zijn. ze kunnen net zoals nieuw zeeland veeeel goedkoper produceren dan de rest van west europa.

Of registreer je om te kunnen reageren.