Home

Achtergrond

Noodweer in Italië eist levens

Noodweer heeft zaterdag in Noord-Italië aan zeker twee mensen het leven gekost. Dat meldden Italiaanse media.

Een 49-jarige Italiaan kwam om in Zimella bij Verona toen door het noodweer een muur omviel die de man trof. Iets verder noordelijk in Faedo stortte een man van een weggetje, waarvan de grond doorweekt was, in een afgrond en stierf.

In de omgeving van Brescia en Cremona raasde vrijdagavond een tornado door het gebied. Zeker 45 gezinnen moesten hun huis verlaten, omdat de woningen flink beschadigd waren. Ook raakten acht vliegtuigen beschadigd. Veel bomen knakten of vielen om, waardoor wegen en gebouwen beschadigd werden, ook in de omgeving van Milaan.

In heel Noord-Italië werd voor miljoenen schade aangericht. De zwaarst getroffen regio is Friuli in het noordoosten. Daar is de noodtoestand uitgeroepen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.