Home

Achtergrond

Nog geen nieuwe onderhandelingen cao paddenstoelen

Werknemersvakbond FNV heeft nog geen uitnodiging ontvangen van LTO om de onderhandelingen over een nieuwe cao voor de paddenstoelensector te hervatten.

Dat zegt FNV-onderhandelaar Wim Baltussen. De LTO-vakgroep Paddenstoelen riep de vakbond eerder deze week op weer aan de onderhandelingstafel te gaan zitten. De vorige cao is eind 2004 afgelopen. Sindsdien is er geen nieuwe cao gekomen. Vorig jaar zijn de onderhandelingen afgebroken. De werkgevers kampen al jaren met slechte financiële resultaten. Baltussen wacht op een uitnodiging van LTO. "Maar de werkgevers moeten meer bieden dan alleen het toepassen van de wettelijke minimumeisen voor werktijden, flexibilisering en betaling van overuren. Een cao heeft pas zin als méér wordt geboden dan het wettelijke minimum."

Of registreer je om te kunnen reageren.