Home

Achtergrond

Nivra: fraude kan lang uit zicht blijven bij accountant

Als er sprake is van fraude kan het lang duren voordat een accountant er achter komt.

Dat zegt het Nivra, de beroepsorganisatie van registeraccountants, in reactie op het meer dan tien jaar achterhouden van enorme verliezen door de in mei failliet verklaarde runderslachterij Weyl. Weyl kreeg al die jaren een accountantsverklaring.

Het krijgen van een accountantsverklaring kan zolang een accountant denkt dat de cijfers die hij krijgt kloppen met de praktijk, geeft een woordvoerder van het Nivra aan.

"Als er sprake is van directiefraude, wat hier het geval lijkt te zijn, is dit mogelijk", aldus de zegsman van de brancheorganisatie. Hij zegt dat het gaat om een vertrouwensrelatie tussen de accountant en de opdrachtgever. "Maar uiteindelijk komt fraude uit."

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.