Home

Achtergrond 294 x bekeken

Nieuwe stap tegen stikstof in natuur

De Rijksoverheid en provincies hebben plannen om stikstofproblemen in de zogenoemde Natura 2000-gebieden tegen te gaan aangeboden aan de Tweede Kamer.

Dat maakte het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV) vandaag bekend. Stikstof is een groot probleem voor de gebieden binnen Natura 2000, het Europese netwerk waarvan ruim 160 natuurgebieden deel uitmaken. De gebieden worden gezamenlijk beheerd door overheden, natuurorganisaties, eigenaren en bewoners.

Onderdeel van de plannen is dat de agrarische sector veevoer gebruikt dat ervoor zorgt dat het vee minder ammoniak uitstoot. In het algemeen beogen de maatregelen dat er minder uitstoot is als gevolg van landbouw, verkeer en industrie. Ook de ministeries van Verkeer en Waterstaat en Economische Zaken zijn bij het plan betrokken.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.