Home

Achtergrond 168 x bekeken

Nieuw kijkcijferrecord waarschijnlijk

De kans bestaat dat zondagavond met de WK-finale Nederland-Spanje opnieuw een kijkcijferrecord wordt verbroken.

Sinds vandaag staat de halvefinalewesdtrijd Uruguay-Nederland met 12,3 miljoen kijkers bovenaan de ranglijst van meest bekeken tv-programma aller tijden.

Kijkcijferexpert René van Dammen van de Nederlandse Publieke Omroep (NPO) verwacht dat er zondagavond nog meer Nederlanders thuis of buitenshuis inschakelen, mits ze dit weekeinde niet op vakantie naar het buitenland gaan.

Van Dammen benadrukt dat de onderzoekers geen Nederlanders kunnen registreren die op hun buitenlandse vakantieadres naar de slotfase van het mondiale toernooi in Zuid-Afrika kijken. "We meten alleen het kijkersgedrag van het vaste panel van bijna drieduizend mensen. Wie daarvan de koffers heeft gepakt en telefonisch onbereikbaar is, kunnen we niet meetellen.''

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.