Home

Achtergrond 3 reacties

Nieuw anti-ethyleen product

Chrysal brengt een nieuw anti-ethyleen product op de Nederlandse markt: Ethylene Buster. Het product beschermt bloemen, potplanten en tulpenbollen tegen de negatieve effecten van ethyleen.

Ethylene Buster is geschikt voor gebruik in grote afgesloten ruimtes zoals koelcellen en vrachtwagens. Het actieve ingrediënt is 1-MCP dat in de ruimte wordt verspreid door een gas. Het gas hecht aan de ethyleenreceptoren van bloemen en planten waardoor deze veel langer vers kunnen blijven.

Ethyleen zorgt ervoor dat bloemen, planten, fruit en groenten rijpen en heeft daardoor een schadelijk effect tijdens transport en de winkelperiode. Het verkort het schapleven van bloemen en planten op het verkooppunt. Daarbij zorgt de stress van transport en opslag ervoor dat bloemen en planten meer ethyleen produceren. Ethylene Buster van Chrysal voorkomt deze schade en houdt bloemen en planten verser.

“Dit nieuwe product opent de weg naar nog langere houdbaarheid binnen de sierteelt”, aldus Rolf Timmerman, global technical manager bij Chrysal. In Nederland is sinds mei 2010 Ethylene Buster geregistreerd en binnenkort leverbaar.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Han

  Ja wilde planten en tuinbloemen. Snijbloemen is daar op het platteland geen handel. in de dichtsbijzijnde stad staan grote kassen voor rozen, tulpentrek etc. Als je wilt licht daar de markt voor je open.

 • no-profile-image

  Han

  Moet ik dit zien als een positieve ontwikkeling? Als teler ben ik hier niet blij mee. De bloemen blijven langer "vers" dus bij slechte handel worden ze later weggegooid en dus is er eerder een punt van >overproductie< bereikt.

 • no-profile-image

  anti

  Hebben ze in Meshovsk ook bloemen?

Of registreer je om te kunnen reageren.