Home

Achtergrond 170 x bekeken

'Niet meer ruimte voor lidstaten bij transgene teelt'

Europese lidstaten krijgen in de nieuwe voorstellen van de Europese Commissie niet meer ruimte om de teelt van transgene teelten tegen te houden, zegt de Amsterdamse jurist Thijs Etty van het Instituut voor Milieuvraagstukken.

Volgens Etty blijven Europese lidstaten gehouden aan de strikte regels voor het vrije verkeer van goederen, die maar beperkt ruimte bieden voor nationale regels.

In de uiteindelijke voorstellen zijn alle zinsneden geschrapt die in de conceptteksten nog verwijzen naar een politieke deal. De suggestie in de conceptteksten was dat de lidstaten de ruimte krijgen om de teelt tegen te houden, en dat de Europese Commissie daarvoor in ruil de ruimte krijgt om nieuwe transgene gewassen toe te laten.

Of registreer je om te kunnen reageren.