Home

Achtergrond

Nederlanders betalen steeds vaker met pinpas

Nederlanders betalen hun boodschappen steeds vaker met de pinpas in plaats van contant.

Van de honderd transacties worden er 38 gepind. In 2005 lag dat aantal nog op 23. Dat blijkt uit de maandag verschenen Monitor Consumptieve Toonbankbetalingen van Currence, eigenaar van de merknaam PIN.

De verandering in het betaalgedrag is te danken aan de campagne 'Klein bedrag? Pinnen mag', die in 2007 startte. Veel winkeliers verwijderden daarop de bordjes waarop stond hoeveel zij voor pinnen rekenen, wat leidde tot een toename van het pinnen. Daarnaast zijn er de afgelopen jaren meer betaalautomaten bijgekomen.

Vooral bedragen boven de 17 euro worden gepind. Maar ook kleinere bedragen onder de 10 euro rekent men steeds vaker af met de pinpas.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.