Home

Achtergrond

Nederland zet zich schrap voor halve finale

Thuis voetbal kijken, bij vrienden, in de kroeg of op een plein in de binnenstad; miljoenen Nederlanders staan vandaag voor een dergelijke keuze.

Om 20.30 uur begint het Nederlands elftal in Kaapstad de halve finale van het WK voetbal tegen Uruguay.

Voor de derde keer in de geschiedenis krijgt Nederland de kans zich te plaatsen voor een WK-finale en dat is overal te merken. Enkele duizenden Nederlanders zullen de verrichtingen van Oranje ter plaatse gadeslaan, de rest moet genoegen nemen met televisiebeelden.

In Amsterdam is de wedstrijd op zo'n duizend plekken in de horeca te zien, schat de gemeente. Het grootste scherm staat op het Museumplein, waar tienduizenden Oranjefans worden verwacht. In Rotterdam wordt het Stadhuisplein voor de gelegenheid omgetoverd tot evenemententerrein. Ook het gelijknamige plein in Eindhoven wordt dinsdagavond gebombardeerd tot 'voetbalplein', naast de Markt en het 18-Septemberplein.

De gemeente Utrecht ziet grote schermen niet zitten. Wel wordt de Neude tussen 20.45 uur en 23.15 uur afgesloten om (eventuele) feestvierders de ruimte te geven.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.