Home

Achtergrond

Naktuinbouw geaccrediteerd voor fyto-inspecties

De Raad voor Accreditatie (RvA) heeft Naktuinbouw ISO 17020 geaccrediteerd voor de uitvoering van de fytosanitaire inspecties.

Hierdoor heeft de RvA als onafhankelijke organisatie laten weten dat Naktuinbouw fytosanitaire inspecties uitvoert op een onpartijdige en onafhankelijke manier en met voldoende deskundigheid.

De eis om ISO 17020 geaccrediteerd te worden had het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV) aan alle keuringsdiensten opgelegd bij de overname van de import- en exportinspecties van de Plantenziektenkundige Dienst. Deze eis is vastgelegd in de meerjaren overeenkomst die tussen LNV en de keuringsdiensten gesloten is bij de afsluiting van het project Plantkeur.

Door deze accreditatie voldoet Naktuinbouw aan de norm dat zij op een onafhankelijke en onpartijdige wijze de fytosanitaire inspecties uitvoert met voldoende deskundigheid. Naktuinbouw is niet alleen op dit onderdeel ISO 17020 geaccrediteerd. Ook voor de uitvoering van kwekers¬rechtonderzoek heeft de organisatie een accreditatie.

Arie in t Veld

Of registreer je om te kunnen reageren.