Home

Achtergrond 203 x bekeken

Nabestaanden bezochten rampplek Tripoli

Familieleden van de slachtoffers van de vliegramp in Libië hebben zaterdag de rampplek bezocht.

Zij legden bloemen neer op de rampplek en staken kaarsjes aan. Zondagmiddag kwamen de 74 nabestaanden en drie medewerkers van Slachtofferhulp weer aan op Schiphol.

"Iedereen vond het een indrukwekkende reis en zijn blij dat ze zijn gegaan'', aldus een van de medewerksters van Slachtofferhulp die mee was naar de Libische hoofdstad Tripoli. "We vlogen over de brokstukken heen, een heel aangrijpend moment.'' Bij de ramp op 12 mei kwamen zeventig Nederlanders om het leven. De 9-jarige Ruben uit Tilburg overleefde de crash als enige.

"We hebben ongeveer twee uur rondgelopen tussen de brokstukken. Ik heb van veel mensen gehoord dat de ramp wat tastbaarder lijkt, nu ze deze plek met eigen ogen hebben gezien.'' De groep had volgens de medewerkster van Slachtofferhulp veel steun aan elkaar. "Het deed ze goed om met elkaar over hun verdriet te praten, ze willen graag een vervolgbijeenkomst.''

De nabestaanden vlogen met Afriqiyah Airways, met een vliegtuig van deze luchtvaartmaatschappij gebeurde de ramp. "De medewerkers van Afriqiyah Airways hebben heel erg hun best gedaan voor de nabestaanden, dat werd enorm gewaardeerd. Wij hebben gehoord dat de maatschappij een monument wil oprichten op de rampplek.''

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.