Home

Achtergrond 1 reactie

NVV verwacht volgend jaar lagere destructietarieven

In september gaan NVV, LTO en Rendac weer om de tafel zitten om tot een overeenkomst te komen over destructietarieven.

De Nederlandse Vakbond Varkenshouders (NVV) verwacht dat die tarieven in 2011 veel lager zullen zijn dan dit jaar. In mei lukte het de partijen niet om een overeenstemming te bereiken. "In mei hebben we om de tafel gezeten, maar daarna is er weinig gebeurd", zegt Harry Bloemenkamp van de NVV. "In september gaan we weer praten. Er is ons min of meer al toegezegd dat de destructieprijzen volgend jaar veel lager gaan uitvallen."

Die lagere prijs ontstaat ondermeer door een correctie in de prijs. "In 2009 heeft Rendac minder geld van LNV gehad dan ze verwacht hadden. Bij de berekening van de tarieven voor 2010 zijn ze daarom aan de veilige kant gaan zitten. Ook is daarin het tekort meegenomen", zegt Bloemenkamp.

Daarnaast heeft Rendac meer geld ontvangen voor de dierlijke vetten. "Ik snap dat ze niet midden in het jaar gaan corrigeren. Dat is ook niet wenselijk, maar aan het einde van dit jaar moet dat wel gebeuren."

Herma van den Pol

Eén reactie

  • no-profile-image

    gert

    anders nog meer kadavers in kanalen en andere wateren van hobbyboeren

Of registreer je om te kunnen reageren.