Home

Achtergrond 8 reacties

NVV roept slachterijen op prijs niet te verlagen

De Nederlandse Vakbond Varkenshouders (NVV) roept Nederlandse slachterijen de varkensprijs niet te verlagen.

Dat zegt NVV-voorzitter Wyno Zwanenburg. NVV-bestuurders zullen de slachterijen vandaag persoonlijk benaderen met dat verzoek.

Vrijdag verlaagde Vion Duitsland de notering met 5 cent, Vion Nederland deed dat maandag. Vandaag maken andere slachterijen zoals Hilckmann, Van Rooi Meat en Compaxo de noteringen bekend. Zwanenburg hoopt dat de slachterijen Vion niet volgen, omdat de varkensmarkt volgens Zwanenburg niet zo slecht is.

Lees ook: Slachterijen verlagen varkensnotering met 5 cent

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Boerke

  varkensribbetjes worden meer dan 4€/kg betaald door de groothandel ; er zijn er geen te vinden en de vrieshuizen zijn leeg , er wordt al maanden niks meer in opslag gestoken > woorden van een vleesgroothandelaar
  Vion gaat de - 5 cent in Belgie niet toepassen ; dit kunnen we niet maken in Belgie , de prijsverlaging was eigenlijk niet nodig geweest , deze was enkel ingegeven door een discussie met ZMP in Duitsland waarbij Vion heeft laten zien wie de baas is en wie de sukkelaar > woorden van een Vion-koper

 • no-profile-image

  beetje

  En wat doet LTO ???

 • no-profile-image

  Patrick

  Gewoon marktmacht en marktmanipulatie.
  Maar dat is altijd al zo geweest en zal altijd zo blijven. tuurlijk zitten er soms uptrends en downtrends in. Maar als het om goud of graan gaat er wordt gemanipuleerd.
  De grondstof moet niet te duur ingekocht worden vindt elke multinational, en dat zal altijd zo blijven. Dat is zo voor boer en burger, het net genoeg principe en net dom genoeg houden principe, en geef men goedkoop en genoeg voedsel en een televisie principe, en men hoeft en gaat niet meer zelf nadenken. Men wordt reactief , lui en zo geeft je power weg, een paar mooie lulverhaaltjes door managers en bonusgrijpende directeuren en zo net zolang totdat je slaaf bent in de rat race van 'vrije'wereldhandel. Er staat nooit bij dat dat alleen geld voor de hypocriete multinationals die 'vrije' wereldhandel, met steun van VVD en CDA, tja voorspelbare politiek uit het verleden geeft voorspelbare resultaten voor de toekomst.

 • no-profile-image

  primaire producten producent

  Laat Wyno Zwanenburg op de slachterij ook even vragen hoe het is met de rundvee/vleesprijzen?
  Er is in de EU al jaren minder productie als consumptie.Wij hebben destijds geleerd als iets schaars is dan gaat de prijs omhoog.
  Wij als rundveehouder zitten daar al een tijd dringend op te wachten.

 • no-profile-image

  boer

  Zo, dus ''onze'' Wyno laat zijn tanden eens een keer zien. Hij denkt natuurlijk, laat ik ook eens een keer stoer doen, wat voor wijlen Wien van de Brink de normaalste zaak van de wereld was. Anders hoef je trouwens ook geen vakbond te zijn. Wat zullen de slachterijen onder de indruk zijn van deze actie van ''onze'' Wyno.

 • no-profile-image

  Varken

  Laat Wyno nu dus gewoon zijn werk doen. Hij doet hiermee wat hij moet doen en dat is opkomen voor de belangen van de agrarische sector. Dat er vele zijn die als een heilige achter LTO aanlopen is al erg genoeg, want die hebben de intensieve veehouderij al ingezet als wisselgeld voor het rundvee, tenminste in Brabant wel.

 • no-profile-image

  Van Marwijk

  Wie zijn gat brandt, moet op de blaren zitten. Na weken achter elkaar de varkensprijzen onverantwoord op te hebben laten lopen (omdat onze oosterburen hun haken vol wilden hebben, ondanks "nul" marge op het vlees), komt er nu de vraag om niet te verlagen. In de hele bedrijfskolom (behalve bij de supermarkten) wordt fors geld verloren. Dit kan alleen voorkomen worden indien alle geledingen in de bedrifskolom elkaar zouden kunnen vinden. Dit lijkt een utopie, want zodra Duitsland een centje meer geeft, verdwijnen de varkens daarheen en, als reactie daarop, zodra de slachterijen merken dat ze het teveel betaalde terug kunnen halen, wordt dit dan ook direct gedaan. In Denemarken is het minder stabiel dan in het verleden, maar toch is een uitgebalanceerd systeem, waarin alle schakels van de bedrijfskolom hun marge mogen halen, het fairst. Helaas schijnen wij met zijn allen niet in staat om dit te bereiken. Een gemiste kans en het "begin van het einde" voor zowel de boer als de slachterij, en alles wat daar achteraan komt.

 • no-profile-image

  down under

  In reactie op de oproep; -----De slachterijen wijzen erop dat de vleesverkoop zeer slecht loopt. "Wij snappen niet hoe de NVV er bijkomt dat de vleesverkoop goed loopt", aldus een inkoper.----- Ongelovenloos!!!! Gisteren nog in het journaal en rtl nieuws: supermarkten draaien top omzet van wege mooi weer en de WK. De zwarte cijfers worden vooral gehaald door stijgende omzet in bier en BBQ producten. We worden met z'n allen een loer voor de ogen gedraait!!!!!!

Laad alle reacties (4)

Of registreer je om te kunnen reageren.