Home

Achtergrond 165 x bekeken

NHG moet twee keer zo vaak uitkeren

Het aantal mensen met een NHG-hypotheek dat hun huis gedwongen moest verkopen met verlies is in de eerste zes maanden van dit jaar verdubbeld tot zeshonderd, vergeleken met dezelfde periode een jaar eerder.

Dat meldde de Stichting Waarborgfonds Eigen Woningen (WEW), die de Nationale Hypotheek Garantie (NHG) uitvoert, vrijdag.

Volgens het WEW wordt bijna de helft van de gedwongen verkopen waar verlies op wordt geleden veroorzaakt door echtscheiding. "In ongeveer 10 procent van de gevallen is werkloosheid de oorzaak.'' Algemeen directeur Karel Schiffer van de NHG vindt deze stijging "tegen de achtergrond van de kredietcrisis'' meevallen.

Het aantal mensen dat in de eerste zes maanden van het jaar een garantiehypotheek aanvroeg, nam fors toe van 37.000 vorig jaar tot ongeveer 60.000 dit jaar.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.