Home

Achtergrond

Monumentale boerderij in vlammen opgegaan

Een boerderij die op de lijst van rijksmonumenten staat, is vandaag in Lhee (Drenthe) in vlammen opgegaan.

Dat maakte de brandweer bekend. De brand in de rietgedekte boerderij ontstond woensdag rond 6.00 uur in de ochtend.

De buren waarschuwden de bewoners, waardoor die het pand tijdig konden verlaten. In de woning was asbest aanwezig. De boerderij is door de brand verwoest. Over de omvang van de financiële schade is nog niets bekend.

De boerderij had een zeer hoge cultuurhistorische waarde; vanwege de bijzondere balken had de rijksoverheid speciaal subsidiegeld ter beschikking gesteld waarop nog slechts vijf andere boerderijen in Nederland ook aanspraak mochten maken. De boerderij zou voor drie ton gerestaureerd worden.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.