Home

Achtergrond

Mogelijkheden groene grondstoffen nader onderzocht

Advies- en onderzoeksbureau DLV Plant geeft donderdag de aftrap voor het interregionale project Groene Grondstoffen, innovatief gebruik van landbouwgewassen.

Het is een samenwerkingsverband tussen Nederlandse en Vlaamse organisaties. Vanuit Nederland gaat het om DLV Plant en agrarisch innovatie en kenniscentrum Rusthoeve. De focus ligt in Zeeland op miscanthus (olifantsgras) en uien.

Met het project willen betrokkenen anticiperen op het groeiende tekort aan fossiele brandstoffen en de vraag naar grondstoffen om het toenemende bevolkingsaantal van voedsel te voorzien. "Met landbouwgewassen kan meer dan nu gebeurt", meldt projectleider DLV Plant.

"De plantaardige productie was in het verleden vooral georiënteerd op het voortbrengen van voedsel voor mens en voeder voor dieren. Het project richt zich zowel op mogelijkheden van vezels als inhoudstoffen voor bijvoorbeeld farmaceutische producten en functionele voeding."

De eerste activiteit binnen het project is analyse van mogelijkheden en haalbaarheid van innovatief gebruik van gewassen in de grensregio.

Of registreer je om te kunnen reageren.