Home

Achtergrond 1 reactie

Ministerraad achter benoeming Van der Laan

Eberhard van der Laan (PvdA) wordt burgemeester van Amsterdam.

De ministerraad heeft daar vrijdag mee ingestemd. Van der Laan gaat woensdag aan het werk als burgemeester. Minister Ernst Hirsch Ballin (Binnenlandse Zaken) heeft de nieuwe burgemeester vrijdag meteen gefeliciteerd met zijn benoeming. Hij denkt dat Van der Laan een burgemeester wordt die zich erop toe zal leggen in een verdeelde samenleving met alle partijen in gesprek te blijven. Tegelijk verwacht Hirsch Ballin dat Van der Laan samen met politie en justitie op zal treden als dat nodig is.

Van der Laan was tot de val van het kabinet minister voor Wonen, Wijken en Integratie. Als burgemeester van Amsterdam volgt hij Job Cohen op, die nu leider van de PvdA-fractie in de Tweede Kamer is.

De gemeenteraad van Amsterdam koos Van der Laan vorige maand uit de twee kandidaten die de vertrouwenscommissie had voorgedragen. Die zou eigenlijk een voorkeur voor de VVD'er Annemarie Jorritsma hebben gehad, die nu burgemeester van Almere is.

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    Han

    Gelukkig v.d. Laan is uit het >wachtgeld< regeling. Welke ex minister volgt zijn voorbeeld? Boffen de Marokaans ejongetjes, lekker thee drinken met veel suiker van oom v.d. Laan en geen gezuur over werken, je leven of terug naar de Sahara.

Of registreer je om te kunnen reageren.