Home

Achtergrond 190 x bekeken

Ministerie neemt na zomer besluit over Mestspoor 2

Het ministerie van landbouw neemt na de zomer een besluit over de voortgang van het alternatieve mestspoor Spoor 2.

Dat heeft het ministerie in een brief aan de Tweede Kamer laten weten. Voordat een besluit kan worden genomen moet de evaluatie van de mestroute zijn afgerond. Deze evaluatie loopt nog. Dienst Regelingen voert een administratieve controle uit en de Algemene Inspectie Dienst (AID) bezoekt een aantal deelnemende bedrijven voor een fysieke controle.

Bij Mestspoor 2 wordt niet alle mest bemonsterd en gewogen, zoals bij het gangbare spoor. Via een Bedrijfsmineralenplan worden de gehaltes van mest berekend en hierover worden vaste afspraken met afnemers gemaakt, waarbij de mest op basis van de berekende normen wordt aangewend. Ter controle moet een op de vijf vrachten bemonsterd worden.

In 2009 en 2010 hebben deelnemers van het alternatieve mestspoor van Mestbureau West ontheffing voor deze wijze van werken.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.