Home

Achtergrond 278 x bekeken 2 reacties

Minder lastendruk bij gebruik diergeneesmiddelen

Dierenartsen, veehouders en distributeurs krijgen te maken met eenvoudiger regels bij het afleveren en gebruik van diergeneesmiddelen.

De lastendruk voor veehouders, dierenartsen en distributeurs van diergeneesmiddelen gaat met 13 miljoen euro omlaag. Dat is het effect van vereenvoudiging van de administratieve regels bij aflevering en gebruik van diergeneesmiddelen.

De nieuwe regeling is vandaag ingegaan. Volgens het ministerie van LNV gaf de oude regeling veel onduidelijkheid. Ook moest een aantal formulieren dubbel worden ingevuld. Nu is helder welke verplichtingen gelden voor distributeurs, dierenartsen en veehouders. Dat scheelt tijd en dus kosten. De lastenverlichting is berekend op 13 miljoen euro, waarvan het grootste deel terechtkomt bij dierenartsen.

De nieuwe regels zijn gebaseerd op verplichtingen die Brussel oplegt. Er blijft een nationale aanvulling gelden, vooral om inzicht te krijgen in de omvang van het gebruik van antibiotica. LNV moet de lastendruk voor het bedrijfsleven in de periode 2007 – 2011 met 25 procent verminderen. Eenderde van de doelstelling is nu bereikt.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Bertus

  Hij blijft het goed doen hè? De lastenverlichting. Hoe houden we elkaar bezig en vooral: hoe BLIJVEN we elkaar bezig houden.

 • no-profile-image

  Patrick

  Minder regels kan goed zijn, echter soms zijn regels, handhaving en controle ook nodig. Verburg, als beste Minister ooit, is goed bezig. Hieronder een copy-paste van een ander artikel wat ook op dit artikel slaat.
  http://www.agd.nl/10105032/Nieuws/Artikel/Belgi-waarschuwt-voor-Nederlandse-kip.htm?showcomments=yes ****Kan iemand vertellen hoe en waarom het 'Nederlandse bestrijdingsprogramma voor S. Java is veranderd? ', ook graag wie dat veranderd heeft? Risico ontlopen is natuurlijk weerder om triest, For farmers gebruikte antibiotica om de Java spoorloos te laten verdwijnen. Ook de landbouw lobby heeft voor elkaar gekregen dat diermeel weer mag, en Verburg heeft voor elkaar gekregen, veel minder regels bij dier'genees'middelen. Men snapt niet dat problemen ontstaan mij kleine groep 'ondernemers', grote schandalen hebben hun bestaansrecht in dat. Bij een schandaal worden er nieuwe regels opgesteld, waar iedereen last van heeft. De voerhandelaren, boeren en slachters en dus en de hele sector is nog steeds niet professioneel genoeg om die vrijheid te krijgen. Voor velen gaat het allen om omzet, vlees kilo's of voer kilo's en voor de rest niet zeuren over voedsel veiligheid of welzijn. Je vraagt je echt af of je de zo geroemde Nederlandse landbouwsector, wel zo geroemd zou moeten zijn.

Of registreer je om te kunnen reageren.