Home

Achtergrond 252 x bekeken

Minder gladiolen en irissen op de veilingen

De gladiolenaanvoer lag deze week op de bloemenveilingen op een iets lager niveau dan vorige week.

De 2,7 miljoen stuks aangevoerde grootbloemigen noteerden nu gemiddeld een dubbeltje en leverden daarmee bijna 4 cent in ten opzichte van een week eerder. De aanvoer ligt nu een kleine 10 procent lager dan vorig jaar. In Rijnsburg was de aanvoer van grootbloemige gladiolen met ruim een miljoen stuks zo’n 200.000 stuks lager dan vorig jaar.

De middenprijs van 9,4 cent was vergelijkbaar met die van toen. ‘Hunting Song’ was voor een stuiver te koop. ‘Essential’ en ‘Superstar’ brachten 11 cent respectievelijk 10 cent op. De aanvoer van ‘Chinon’ is ten opzichte van vorig jaar gehalveerd, maar dat komt wel de middenprijs ten goede die met 13,3 cent ruim 3,5 cent hoger is ten opzichte van vorig jaar.

De irisaanvoer daalde met 12 procent naar ruim 700.000 stuks en de prijzen daalden desondanks naar ongeveer 8 cent gemiddeld. Alleen hele mooie partijen 'Hong Kong' en 'Cassablanca' gingen nog richting de 30 cent of incidenteel daar zelfs overheen.

Arie in t Veld

Of registreer je om te kunnen reageren.