Home

Achtergrond

Melkveehouders zien kansen voor investeringen

Melkveehouders zien dankzij de hogere melkprijs weer mogelijkheden om te investeren in hun bedrijf.

Dit blijkt uit de jaarlijkse Rundveescanner van Agridirect. Vorig jaar daalde het aantal boeren met investeringsplannen fors ten opzichte van een jaar eerder.

Uit de Rundveescanner van Agridirect blijkt dat in 2010 34,2 procent van de boeren met meer dan 50 koeien wil investeren in zijn bedrijf. Een jaar eerder was dat aantal gedaald naar 30,7 procent, terwijl in 2008 nog 45,3 procent van de boeren dacht aan uitbreiden.

Agridirect keek in de Rundveescanner ook naar de zaken waar melkveehouders de komende twee jaar in willen investeren. Daaruit blijkt dat tractoren, sleufsilo’s en voermengwagens in de lift zitten. Daarin investeren meer melkveehouders dan vorig jaar, hoewel de percentages alsnog lager zijn dan in 2008.

Loopstallen en ligboxenstallen zijn onder melkveehouders het populairst als ze willen investeren. 13,4 procent van de ondervraagde melkveehouders gaf aan daarin te willen investeren. Vorig jaar lag dat percentage nog op 14,5 procent. Toen was de animo voor melkapparatuur echter zo groot dat die boven de interesse voor een nieuwe stal uitkwam.

Herma van den Pol

Of registreer je om te kunnen reageren.