Home

Achtergrond 247 x bekeken 10 reacties

Melkprijs weer hoger

De Nederlandse melkveehouders krijgen dit jaar aanzienlijk hogere prijzen voor hun melk dan in 2009.

Momenteel ligt de gemiddelde melkprijs ongeveer 50 procent hoger dan een jaar geleden, voor het hele jaar wordt een prijsstijging van 20 tot 25 procent verwacht. Dit bleek vandaag uit het jaarlijkse prijzenoverzicht van landbouworganisatie LTO Nederland.

De melkveehouders vangen momenteel gemiddeld ongeveer 32 eurocent per kilo voor hun melk, tegen 22 cent in juli 2009. Op dat moment zaten de boeren middenin een rampjaar, waarin de gemiddelde melkprijs mede door de economische crisis ongeveer 30 procent lager lag dan een jaar eerder. Daardoor kwamen veel boeren in de financiële problemen.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  zwaluw nog geen zomer

  en nog is crisis laat je niet voor de gek houden

 • no-profile-image

  gekke henkie

  heb vorig jaar bijna 30 cent gekregen. dan zou ik nu 36 krijgen, ik geloof er nog niks van want dan moet de melkprijs in de 2e helft van dit jaar nog fors omhoog.

 • no-profile-image

  boerin

  Dat is niet waar. er wordt een verkeerde
  voorstelling van zaken gemaakt. De melk
  prijs gaat weer een halve cent omlaag en
  trouwens, die is nog steeds te laag.

 • no-profile-image

  w

  hoge melkprijs??????? hij gaat eindelijk naar redelijk normaal wat je minimaal beuren moet, want na aftrek van kosten moet er wat overblijven.

 • no-profile-image

  armoe

  Veel beloven, weinig geven, doet de gek in vreugde leven. De boer ligt aan de laatste tiet. Maar tblijft een prachtig vak!

 • no-profile-image

  cliché

  Uit de eerste reacties blijkt dat melkveehouders beter in klagen zijn dan in optimisme.

 • no-profile-image

  gert

  eerst zien ,dan geloven,de laatste maanden waren ook niet geweldig

 • no-profile-image

  melkveehouder

  Zoooh hoog al weer, kiek toch uut voor vraaguitval

 • no-profile-image

  keutelboer

  De melkprijs zal wel het zelfde beeld vertonen als bv de varkens prijs . Een paar centen erbij noemt men daar tegenwoordig ook een flinke prijsstijging .Vroeger ging dat met stuivers , dubbeltjes en kwartjes omhoog en omlaag . Toen was 3 gulden een lage prijs . Nu rond de € 1,35 is al een gewone prijs . Zo zal het op de melk markt ook gaan . Te weinig om te leven en teveel om dood te gaan . Het gevolg is grote melkveebedrijven net als nu in de varkenshouderij aan het gebeuren is.

 • no-profile-image

  Veehouder

  Deze is nog te laag, de kosten stijgen ook steeds. Men moet niet hoog van de toren blazen! Reken maar is eerst je zaken goed door. Dan kom je tot de ontdekking dat het gewoon niet uit kan. Het is vaak kortzichtigheid, groei en vervanging op tijd in nodig. Het bedrijf moet met de tijd mee, hier ontbreekt het aan, het kan meestal niet!

Laad alle reacties (6)

Of registreer je om te kunnen reageren.