Home

Achtergrond 580 x bekeken

Melkgevende bok overleden

Eenhoorn, de geitenbok die melk gaf, is overleden.

Dat meldde eigenaresse Annick van Duin van zorgboerderij Duinhoeve in Broek, bij Pieterburen, vandaag. Van Duin heeft de bok donderdag moeten laten inslapen, omdat het dier kwakkelde met zijn gezondheid.

Eenhoorn werd drie jaar geleden wereldberoemd toen bleek dat de bok naast zijn zaadballen ook een enorme uier had die melk produceerde. Het dier was echter geen hermafrodiet, omdat hij geen baarmoeder had. Waar de afwijking door werd veroorzaakt, is niet bekend en zal ook niet meer duidelijk worden. De eigenaresse heeft het kadaver nog aangeboden aan de universiteit van Wageningen, maar zonder resultaat.

De eigenaren van de zorgboerderij zijn door de dood van Eenhoorn hun publiekstrekker kwijt. "Er kwamen enorm veel bezoekers op af; iedereen wilde hem zien. Eenhoorn was dol op de aandacht en liet zich graag borstelen. Dit in tegenstelling tot andere bokken die niet eens geaaid willen worden." Omdat bokken en geiten niet op eigen terrein mogen worden begraven, zal de herinnering aan het dier levend worden gehouden door een foto in de stal.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.