Home

Achtergrond

'Meer voedselhulp nodig voor West-Afrika'

Tien internationale hulporganisaties hebben rijke landen opgeroepen meer voedselhulp te verstrekken aan landen in West-Afrika waar een voedselcrisis heerst.

Meer dan tien miljoen mensen in onder meer Niger, Tsjaad en Mali zijn ernstig ondervoed. Organisaties als Oxfam, Care International en Save the Children noemen de tot nu toe verstrekte hulp laat en onvoldoende'', zo lieten ze vandaag in een verklaring weten. Eerdere oproepen tot noodhulp hebben onvoldoende geld opgeleverd, waarschuwen de organisaties.

De voedselcrisis is onder meer veroorzaakt door droogte en mislukte oogsten. De voedselprijzen zijn gestegen, terwijl veel inwoners van die landen al moeite hadden het hoofd boven water te houden. De hulporganisaties hebben er bij de Verenigde Naties op aangedrongen een speciale crisismanager voor de regio aan te stellen om de hulpverstrekking te versnellen.

Een paar weken geleden luidde Oxfam ook al de noodklok over de situatie.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.