Home

Achtergrond 238 x bekeken

Meer samenwerking tussen suikerbieteninstituten

De suikerbieteninstituten in Denemarken/Zweden (NBR, Holeby), Duitsland (IfZ, Göttingen) en Nederland (IRS, Bergen op Zoom) gaan nauwer samenwerken op het gebied van praktijkonderzoek.

Afgelopen week is hiervoor een intentieverklaring getekend. Steeds meer uitdagingen in het bietenonderzoek zijn in meerdere landen hetzelfde. Dat geldt bijvoorbeeld voor ziekten en plagen en de gevolgen van EU-regelgeving over gewasbescherming, bodem, klimaatverandering en duurzame ontwikkeling. De instituten zien synergievoordelen, een gezamenlijke bredere basis voor resultaten en meer kansen op internationale fondswerving.

De naam voor de samenwerking is COBRI (COordination Beet Research International). COBRI wil functioneren als een virtueel instituut met experts die werken aan de toekomst van de bietsuikersector. COBRI coördineert gezamenlijke projecten.

De voorlichting wordt nog steeds per land geregeld, maar bij gezamenlijke proeven kunnen deze instituten zich baseren op een breder fundament.

Of registreer je om te kunnen reageren.