Home

Achtergrond 191 x bekeken

Meer omzet, minder winst voor PepsiCo

De Amerikaanse frisdrankproducent PepsiCo heeft in het tweede kwartaal de omzet fors zien toenemen, maar realiseerde wel een iets lagere nettowinst.

Dat meldde het bedrijf dat naast het gelijknamige cola-drankje ook sapjes, snacks en cornflakes maakt, dinsdag. De omzet kwam uit op 14,8 miljard dollar, 40 procent meer dan een jaar eerder. Het bedrijfsresultaat steeg met 12 procent naar 2,5 miljard dollar. Dat was onder andere te danken aan de overname van zijn Noord-Amerikaanse bottelaars. Onder de streep bleef de teller steken op 1,6 miljard dollar, 3 procent minder dan een jaar eerder.

"De resultaten laten zien dat wij in staat zijn om duurzame groei te realiseren ondanks voortdurende macro-economische uitdagingen'', aldus topman Indra Nooyi. Het bedrijf verwacht dat de winst per aandeel met 10 tot 12 procent zal toenemen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.