Home

Achtergrond 276 x bekeken 1 reactie

'Meer inspraak van telers bij prijs Sweet Sensation'

Fruittelers moeten meer inspraak krijgen in de afzet van clubrassen als Sweet Sensation.

Dat zegt fruitteler Maurits van de Water in het ABN Amro-sectorrapport Toekomstgericht investeren.

Van de Water: "Ik vind dat je als club gezamenlijk een prijs moet kunnen vaststellen waaronder niet meer wordt verkocht. Volgens mij kan dat goed binnen de bestaande mededingingswetgeving, ook al is daar verschil van mening over." Licentiehouder New Sensations kon vandaag niet reageren op de uitlatingen van de fruitteler.

Over het laatste afzetseizoen lagen de opbrengstprijzen voor de hoofdmaten op € 1,36 per kilo. Voor de kleinere maten lag dat op 96 cent per kilo. De allergrootste sorteringsmaat 95 millimeter of meer bracht 75 cent per kilo op in het laatste afzetseizoen.

Eén reactie

  • no-profile-image

    jpk

    telers
    elk productie jaar
    100 tot120 telen per boom =25kg

Of registreer je om te kunnen reageren.