Home

Achtergrond 174 x bekeken

Meer boetes uitgedeeld bij wegwerkzaamheden

Het aantal boetes voor te hard rijden bij wegwerkzaamheden is dit jaar explosief gestegen.

Dat bevestigde het Korps landelijke politiediensten (KLPD) vrijdag naar aanleiding van een bericht in Trouw. Werden in 2009 in totaal 8.505 automobilisten bekeurd, dit jaar staat de teller al op 28.505. De toename van het aantal boetes is volgens het KLPD het gevolg van de keuze om strenger te controleren bij wegwerkzaamheden.

"Het is echt niet zo dat we ons alleen maar het leplazerus staan te flitsen bij wegwerkzaamheden. Dat is te kort door de bocht'', aldus een zegsman van het KLPD. "Maar we hebben aan het begin van het jaar afspraken gemaakt dat we bij de werkzaamheden verscherpt toezicht houden. Juist omdat er veel extra werkzaamheden zijn.''

Op zo'n dertig plaatsen in Nederland gaat nog dit jaar de schop in de grond voor nieuwe wegwerkzaamheden.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.