Home

Achtergrond 191 x bekeken

Mechelse Veilingen zien omzet 20 procent stijgen

De omzet van de Mechelse veilingen is de eerste helft van 2010 20 procent gestegen ten opzichte van vorig jaar.

Dat zegt voorzitter Leo Bastiaans in het bedrijfsblad. "Naast de weersomstandigheden en de daling van de euro, hebben we dit vooral te danken aan ons goed en transparant verkoopsysteem."

Hoewel Bastiaans voor de betere omzet wijst op de factoren weer en wisselkoers bewijst de klok van de veiling reeds 60 jaar zijn nut door de beste prijzen uit de markt te halen, aldus de voorzitter. Van het im Frage stellen van de klok kan volgens hem geen sprake meer zijn.

"Dat bewijzen de resultaten van de andere verkoopmethodes, die geen transparante prijsvorming teweeg brengen en dikwijls niet het beste uit de markt halen. Sommige teler- en verkoopsorganisaties bij onze noorderburen denken er dan ook aan om het kloksysteem terug in te voeren. Dit zou een goede zaak zijn voor de prijsvorming in de hele tuinbouwsector."

Of registreer je om te kunnen reageren.