Home

Achtergrond 204 x bekeken

McDonald's ziet winst en omzet stijgen

Hamburgerketen McDonald's heeft in het tweede kwartaal zowel de winst als omzet zien stijgen.

De nettowinst van 1,23 miljard dollar was iets beter dan verwacht. Per aandeel kwam de winst uit op 1,13 dollar. McDonald's maakte de cijfers vandaag bekend.

Analisten waren uitgegaan van een winst van 1,12 dollar per aandeel. In het tweede kwartaal vorig jaar behaalde de grootste hamburgerketen ter wereld een nettowinst van 1,09 miljard dollar, ofwel 98 cent per aandeel.

De omzet van het concern steeg met 5 procent tot 5,95 miljard dollar. Dat betreft zowel de omzet van de eigen restaurants als die van franchisers. Aandelen van McDonald's gingen in de handel voorbeurs 2 procent onderuit tot 69,99 dollar.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.