Home

Achtergrond 183 x bekeken

Marechaussee int veel boetes in vakantietijd

De drukke vakantieperiode leidt er op Schiphol ook toe dat de Koninklijke Marechaussee veel openstaande boetes kan innen bij reizigers die het land uit willen

Volgens een woordvoerder is er sinds 1 juli rond de 75.000 euro binnengekomen aan bekeuringen die nog betaald moesten worden. Ook de afdeling nooddocumenten heeft het druk. Ongeveer 750 personen moesten sinds het begin van deze maand een tijdelijk identiteitsbewijs aanvragen.

Het zijn de drukste tijden van het jaar op Schiphol. Vorige week vrijdag kwamen de meeste reizigers voorbij op de luchthaven. Ook dit weekeinde doen weer veel passagiers het vliegveld aan, naar verwachting 470.000. De luchthaven adviseert mensen op tijd te komen omdat de wachttijden langer zijn dan normaal.

Volgens de marechaussee verloopt de vakantieperiode tot nu toe ordentelijk. Ze heeft extra mensen ingezet bij de paspoortcontrole en de politiediensten. Ook vindt meer toezicht plaats op Schiphol Plaza en de toegangswegen. ,,We hebben geen noemenswaardige problemen. Iedereen gaat relaxed op vakantie'', aldus zegsman.

De marechaussee ziet nog altijd mensen die imitatiewapens kopen in het buitenland. In Nederland zijn die verboden. De douane en marechaussee controleren hier streng op en overtreders kunnen rekenen op forse boetes.

Reizigers krijgen op de luchthaven een flyer uitgedeeld, een gezamenlijk initiatief van Schiphol, de douane en de marechaussee, waar onder meer op staat waarom controles plaatsvinden. Ze adviseren verder goed te letten op de bagage en geen koffers of tassen onbeheerd te laten.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.