Home

Achtergrond 211 x bekeken 5 reacties

Maiswortelkever in Duitse Baden-Württemberg

In het Rijndal in de Duitse deelstaat Baden-Württemberg zijn bij door de EU ingestelde verplichte controle de eerste maiswortelkevers gesignaleerd.

Dat heeft het landbouwministerie bekendgemaakt. De in totaal 22 schadelijke insecten werden aangetroffen in de speciaal daarvoor opgestelde lokvallen.

De deelstaat Baden-Württemberg grenst in het westen aan Frankrijk en in het noorden aan de Duitse deelstaten Rijnland-Palts, Hessen en Beieren. De locaties zijn de Kreis Ortenau en de Landkreis Emmendingen, ten zuiden van Straatsburg.

De kever kan grote schade veroorzaken in mais. De maiswortekever is in Nederland in 2003 gevonden in Aalsmeer en in 2005 op vijf plaatsen, onder andere bij Schiphol en Maastricht.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  maisgenieter

  Met dank aan Monsanto hebben we nu een maiswortelkever resistente mais misschien nu al beschikbaar. kanibaal, ik lees regelmatig reacties van u en ik heb eigenlijk wat uw dagelijkse funktie in het leven is. u hoeft tuurlijk niet te reageren, maar ik ben dus melkveehouder.

 • no-profile-image

  maisgenieter

  Helemaal mee eens, vruchtwisseling is zeer belangrijk en doen we dus ook. Maar die kever kan (zonder vliegtuig) 500 m per jaar afleggen, dus alleen vruchtwisseling is geen oplossing.

 • no-profile-image

  Kani Baal

  Komen we dam toch van die afschuwelijke monocultuur van mais af ?

 • no-profile-image

  Kani Baal

  Beste melkveehouder. U houdt blijkbaar van mais.Dat is meer dan u goed recht. Echter het voortdurend op de zelfde locatie mais verbouwen leidt vroeg of laat tot problemen. Dat heeft monocultuur in zich. Dat met die kever is redelijk goed te voorkomen door wisselbouw toe te passen. Blijkbaar heeft u er de voorkeur aan om afhankelijk te worden van een groot Amerikaans bedrijf.....ach ja.

 • no-profile-image

  down under

  Nee, want kiem voor de volgende monocultuur is reeds gezaaid aan het begin van dit millenium. nl. koolzaad.

Laad alle reacties (1)

Of registreer je om te kunnen reageren.