Home

Achtergrond

Macht aan gladiolen in keuringszaal

De keuringszaal is deze week in bezit genomen door de gladiool.

Vele tientallen cultivars worden geshowd, door overigens slechts enkele inzenders die wel flink in de bus blazen. Zoals door Prisma Gladiolus die voortreffelijke kwaliteit toont van vele nieuwe cultivars in alle mogelijke kleuren. Een van de uitschieters is deze week de blauwe Gladiolus onder nummer 04.178.01. Mooi blauw getint en een witte keel. Een prachtige staart en veel mooi gevormde bloemen.

Verder showt Prisma Gladiolus onder andere de rode G. nummer 04.516.02, een prachtige grootbloemige roze cultivar onder nummer 04.397.01 en een groen/gele onder nummer 04.237.04. M. Nijenhuis toont een prachtige lichtgroene cultivar en J. en P. Snoek neemt een flink deel van de keuringszaal in bezit met kwalitatief zeer goede cultivars. Waaronder de paarse Gladiolus 'Flevo Ocean', de licht purperen G. 'Flevo Cool' en een aantal nieuwelingen onder nummer, zoals de oranje Gladiolus D 615 en de rode Y 629-5 met een wit/crème streep.

Foto

Arie in t Veld

Of registreer je om te kunnen reageren.