Home

Achtergrond 1 reactie

MKZ-crisis oorzaak faillissement Weyl

De directe oorzaak voor het faillissement van runderslachterij Weyl is gelegen in de MKZ-crisis begin jaren 2000.

Dat blijkt uit een eerste voorlopig verslag van de aangestelde curatoren. Door de MKZ lag de export van vlees een aantal maanden stil. De enorme verliezen die hierdoor ontstonden zouden op dat moment al funest zijn geweest voor de onderneming. Creatief boekhouden heeft de verliezen volgens de curatoren gemaskeerd.

In de jaarrekening van afgelopen jaren zouden debiteuren en voorraad zwaar zijn overdreven, terwijl een deel van de crediteuren buiten de jaarrekening zou zijn gehouden. Het gaat om een afwijking op de jaarrekening van 45 miljoen euro op een balanstotaal van ruim 60 miljoen euro. De curatoren spreken van een indrukwekkend verschil. In plaats van een positief eigen vermogen van ongeveer 12 miljoen euro zou er sprake zijn van een negatief eigen vermogen van 33 miljoen euro.

Eén reactie

  • no-profile-image

    boertje

    oeps das een beste boel veel verschil

Of registreer je om te kunnen reageren.