Home

Achtergrond

Lubbers wil overige fractieleiders spreken

Informateur Ruud Lubbers gaat maandag de overige zeven fractievoorzitters uitnodigen om met hen de consequenties te bespreken van de jongste ontwikkelingen in de informatie.

De woordvoerder van de informateur heeft dat gisteravond bekendgemaakt. VVD, PVV en CDA willen gaan onderhandelen over een minderheidskabinet van VVD en CDA waaraan de PVV gedoogsteun zou leveren.

D66, PvdA, SP en GroenLinks zullen de Tweede Kamer terugroepen van reces omdat ze volgende week een Kamerdebat willen houden over de plannen voor een minderheidskabinet van VVD en CDA met gedoogsteun van de PVV. Voor een debat, waarbij ook informateur Ruud Lubbers aanwezig zal zijn, is een meerderheid van de Kamer nodig.

D66-leider Alexander Pechtold heeft het Kamerdebat aangevraagd. Eind juni hield de Kamer al een debat over de informatie waarbij toenmalig informateur Uri Rosenthal aanwezig was. Pechtold stelt dat onderhandelen over een minderheidskabinet buiten de opdracht van informateur Lubbers valt.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.