Home

Achtergrond 159 x bekeken

Lid Britse centrale bank wil renteverhoging

De Britse centrale bank moet de ,,bijzonder lage'' rentetarieven geleidelijk aan naar boven gaan bijstellen omdat de economie aantrekt en de inflatie hoger is dan verwacht. Dat heeft de beleidsbepaler van de Bank of England (BoE) Andrew Sentance vandaag gezegd.

,,Als we de rentes geleidelijk aan kunnen verhogen dan zou dat gunstig zijn voor het herstel omdat dat zou betekenen dat grote schokken uitblijven'', aldus de econoom tegen BBC Radio. Sentance, die al vaker heeft gepleit voor een renteverhoging, lijkt vooralsnog alleen te staan. Eerder deze maand besloot de centrale bank de rente in Groot-Brittannië ongemoeid te laten. De rente blijft voorlopig op de historisch lage stand van 0,5 procent staan.


De groei van de Britse economie bedroeg in het eerste kwartaal 0,3 procent. Gevreesd wordt dat door het bezuinigingsprogramma dat de nieuwe Britse regering wil doorvoeren de groei verder stagneert.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.