Home

Achtergrond

Leuk beroemd gezicht verleidt tot kopen

Het inzetten van een beroemdheid met een positief imago werkt om een product aan te prijzen.

De hersenen blijken de prettige gevoelens die het bekende gezicht oproept zelfs onbewust te koppelen aan het aangeprezen product, waardoor mensen eerder geneigd zijn het te kopen.

Dat heeft hersenonderzoeker Mirre Stallen van de Erasmus Universiteit in Rotterdam bewezen met onderzoek, dat zij in het Donders Institute for Brain, Cognition and Behaviour in Nijmegen deed. "Reclamemakers wisten wel dat het inhuren van een beroemdheid werkt om spullen aan de man te brengen, maar het was nog niet bekend waarom dat zo is. Nu staat vast dat onbewuste processen in het brein daarbij een rol spelen. Het geheugen legt een positieve associatie tussen het bekende gezicht en het getoonde product'', aldus Stallen, die op haar onderzoek gaat promoveren.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.