Home

Achtergrond

Leger des Heils gaat weer langs de deuren

Het Leger des Heils voert de huis-aan-huis collecte weer in.

De organisatie werft daarvoor mensen uit het hele land die in hun buurt geld willen inzamelen, zo maakte ze donderdag bekend. Het Leger des Heils wil daarmee een financiële buffer opbouwen vanwege de huidige tijden van economische crisis. Maar het wil ook meer mensen betrekken bij het werk in de wijken.

De liefdadigheidsorganisatie vreest dat de door de overheid aangekondigde bezuinigingen invloed zullen hebben op de budgetten voor hulpverlening aan kwetsbare mensen. Doordat het Leger zich steeds meer richt op preventie en re-integratie, vorig jaar stak het daarin 11 procent meer geld dan het jaar ervoor, zwerven minder mensen op straat. Deze groep krijgt passende zorg en begeleiding, waardoor ze minder overlast veroorzaken. Het Leger des Heils wil voorkomen dat deze aanpak onder druk komt te staan en doet daarom een groter beroep op de samenleving.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.