Home

Achtergrond

Lege scholen in achterstandswijken

Onder gebouwen in achterstandswijken die een nieuwe bestemming krijgen, zitten opvallend veel scholen.

Het lijkt erop dat door de komst van brede scholen, die bijvoorbeeld ook sport, opvang of cultuur aanbieden, veel oude schoolgebouwen leeg komen te staan.

Dat zegt de commissie die gebouwen en locaties uitkoos waar minister Eimert van Middelkoop (Wijken) en staatssecretaris Marja van Bijsterveldt (Cultuur) subsidie aan geven om ze op te knappen en een andere bestemming te geven. De bewindslieden verdeelden donderdag 2,8 miljoen euro over 47 projecten in elf gemeenten met achterstandswijken.

Het gaat om plekken of gebouwen die een cultuurhistorische waarde hebben. Zo krijgt de Rivierenwijk in Deventer bijna 30.000 euro voor de herontwikkeling van een plantsoen waar zich de resten van een middeleeuws leprozenhuis bevinden. Het maximumbedrag van 200.000 euro is voor een nieuwe bestemming voor gevangenis Noordsingel in Rotterdam.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.