Home

Achtergrond 798 x bekeken 4 reacties

Leerdammer en Nemelco verhogen melkprijs juni

Zowel zuivelonderneming Bel Leerdammer als Nemelco heeft de melkprijs flink verhoogd.

Leerdammer verhoogde haar melkprijs met € 2,49 naar € 31,14 per 100 kilo exclusief btw. Nemelco verhoogde haar melkprijs met € 1,31 naar 33,02 per 100 kilo exclusief btw. Het gaat om melkprijzen inclusief de heffing van het Productschap Zuivel.

Nemelco verhoogde de vetprijs over de maand juni met 10 cent naar € 3,10 per kilo. De eiwitprijs steeg met een kwartje naar € 6,50 per kilo. Bel Leerdammer verhoogde de vetprijs met een kwartje naar € 2,80 per kilo. De eiwitprijs steeg met 40 cent naar € 6,35 per kilo.
Opnieuw betaalt Nemelco volgens berekening van het Agrarisch Dagblad het hoogste melkgeld uit van alle grote verwerkers in Nederland, dit keer over de maand juni. Ook betaalt het bedrijf met € 30,41 de hoogste gemiddelde melkprijs over de eerste zes maanden van dit jaar. Kanttekening die moet worden gemaakt is dat Nemelco geen nabetaling uitkeert.

De zuivelonderneming wordt gevolgd door Cono met een gemiddelde melkprijs over het eerste half jaar van € 28,96 per 100 kilo exclusief btw. Vervolgens komen DOC-kaas met een gemiddelde melkprijs van € 28,37, FrieslandCampina met een gemiddelde garantieprijs van € 28,02 en Bel Leerdammer als hekkensluiter met een gemiddelde melkprijs van € 27,76 per 100 kilo exclusief btw.

FrieslandCampina verlaagde haar melkprijs met 48 cent. De zuivelcoöperatie corrigeert hiermee naar eigen zeggen een te hoog niveau van de garantieprijs in juni. Door het wegvallen van de zomerheffing van € 2,30, viel de garantieprijs over juli met € 33,11 toch nog hoger uit dan de garantieprijs van € 31,29 in juni.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  gekke henkie

  de kaasafzet bij leerdammer loopt goed en toch een melkprijs om te janken. hoe kan dit?neemt directeur mark tettelaar dit geld mee bij zijn vertrek naar oost-europa of worden we op een andere manier genaaid.

 • no-profile-image

  gli

  Laat de leveranciers van Leerdammer nu eens geen afwachtende houding aannemen. Probeer je eens hard op te stellen.
  Al die zuivelgiganten en -gigantjes die in Oosteuropa en het Verre Oosten de vleugels willen uitslaan doen dat meestal vanwege de persoonlijke ambities van de directie. En als dit ten koste moet gaan van de uitbetalingen aan de nederlandse leden of leveranciers uit de Hollandse polder?
  Ik denk dat die directie en de hoofdbesturen van een zuivelcooperatie dit niet al teveel kan schelen. Ze willen meedoen in de vaart der volken. Dat het anders kan zie je aan Rouveen. Maar dit verklaart men te gauw tot een achtergebleven toestand.
  Leerdammer: schaam je over je slechte uitbetaling! Of zie ik het verkeerd?
  Als ze het helder uit kunnen leggen: mijn excuses!

 • no-profile-image

  joop

  Draaien dikke marges op het moment, en wij, worden met een kluitje het bos ingestuurd, waarom????

  Wij zijn te lieve mensen, zonder maar iets te zeggen blijven we leveren!!

 • no-profile-image

  Old Amsterdam

  Boer loeren te veel naar elkaar. Ze zijn te dom om zich te verzetten. Ze zijn de beste melkkoe die een melkverwerker maar kan hebben. Ze staan lekker aan de ketting van de bank.Wil je trouwens snel in het bestuur komen dan moet je zo snel mogelijk oppositie gaan voeren. Kijk de zaak is simpel: melkfabrieken hebben geld geleend. Zo moeten dus rendement draaien. Elke maand de cijfertjes naar de bank.U kent dat wel. Wat doen ze? Bij de supers hebben ze niets te vertellen. Ze MOGEN leveren. Dus knijpen ze boeren tot op het bot uit. Die MOETEN leveren. Ha ha its a wonderful world....

Of registreer je om te kunnen reageren.