Home

Achtergrond

Lagere suikeropbrengsten in Duitsland

In Duitsland is de eerste oogstprognose van suikerbieten van dit teeltjaar gepubliceerd.

Volgens de landbouwkundige informatiedienst LIZ blijkt uit proefrooiingen van suikerproducent Pfeifer & Langen dat in de regio's Könnern, Lage en Rheinland de suikerproductie 17 procent onder het vijfjaarlijks gemiddelde uitvalt, zonder concrete opbrengstgegevens te noemen. De bietenopbrengst in tonnen per hectare ligt 22 procent onder het gemiddelde. Het suikergehalte is iets hoger dan gemiddeld. De LIZ wijst erop dat de recordjaren 2008 en 2009 het vijfjaarlijks gemiddelde behoorlijk hebben opgetrokken. De ander Duitse suikerproducenten publiceren hun eerste oogstprognoses begin volgende maand.

Het bieteninstituut IRS verwacht dat de suikerbieten in Nederland dit jaar gemiddeld 11,9 ton suiker per hectare gaan produceren. Dat is 15 procent minder dan vorig teeltjaar.

Met zo’n suikeropbrengst zou 2010 op de derde plaats komen van meest productieve jaren na de teeltjaren 2009 en 2008. Vorig teeltjaar is een record van 14,0 ton suiker per hectare gehaald en in 2008 was dat 12,3 ton.

Of registreer je om te kunnen reageren.