Home

Achtergrond

Lagere inkomens stijgen harder

Mensen met een lagere functie hebben hun salaris het afgelopen jaar relatief flink zien stijgen.

Uitvoerend personeel ging er in 2010 gemiddeld 2,4 procent op vooruit. Aan de top stegen de salarissen met 0,4 procent. Dat blijkt uit de beloningsmonitor 2010/2011 van salarisverwerker ADP, adviesbureau Berenschot en Springer Uitgeverij. Voor de monitor is gekeken naar tachtig veel voorkomende functies.

Uitvoerend personeel verdient volgens de monitor gemiddeld 30.000 euro per jaar. Dat is 700 euro meer dan in 2009. Het vaste jaarsalaris van werknemers met een topfunctie bedroeg gemiddeld 81.400 euro, 300 euro meer dan in 2009.

Niet voor alle beroepen is het salaris gestegen. Zo moet de monteur elektrotechniek het met 2,6 procent minder doen en ook de medewerker personeelszaken krijgt gemiddeld 2 procent minder.

Werknemers in de non-profitsector verdienen volgens de monitor met een gemiddeld jaarsalaris van 47.300 euro nog steeds minder dan hun collega's bij commerciële bedrijven, die gemiddeld 51.500 euro verdienen. Maar het verschil is wel kleiner dan in 2009, toen personeel van een non-profitorganisatie op jaarbasis nog 4600 euro minder verdiende.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.