Home

Achtergrond 8 reacties

LWPS: onderzoek naar risico van wol is zinsloos

Een zinloos onderzoek. Dat zegt voorzitter Erich Rhöse van de Landelijke Werkgroep Professionele Schapenhouderij (LWPS) over het onderzoek naar het risico van wol.

"Als we de nieuwe VWA hebben voor dit soort onderzoeken, kunnen we ze beter afschaffen en het als sector zelf regelen", aldus Rhöse.
De Voedsel en Waren Autoriteit (VWA) deed onderzoek naar de gezondheidsrisico’s van wol. De VWA constateerde dat in wol mogelijk bacteriën zitten die mensen kunnen infecteren en adviseert mensen die werken met wol een gezichtsmasker te dragen.

Rhöse: "Wol is een natuurproduct. Als we kijken naar het milieu-effect van alternatieve producten is wol nog niet zo verkeerd. Dit soort onderzoeken brengen de sector alleen onnodig in kwaad daglicht."

Laatste reacties

 • no-profile-image

  complot

  wake up! dat is nu precies de reden waarvoor de vwa is opgericht.

 • no-profile-image

  spinster

  Dagelijks een dosis schapenwol spinnen, geeft de juiste weerstand tegen al die bacterieën.
  En je hebt een prachtig product om te verwerken en de meest natuurlijke warmte, en het ademt je teveel vocht weer uit, daar kan geen synthetisch vervaardigd product tegenop.
  Dat we nog lang mogen genieten van wat juffrouw schaap over heeft, die warme trui mag in de zomer wel uit.

 • no-profile-image

  Han

  Laat de ambtenaar en politicus in een sterile wereld opgroeien zijn ze des te eerder uitgestorven. Ja de veganisten als eersten. Hebben de boeren eindelijk rust!! Nog even dit. Als Schapen wol echt zo gevaarlijk is hoe is het dan mogelijk dat de mens nog steeds niet is uitgestorven na al die eeuwen gebreide wollen onderbroeken?

 • no-profile-image

  Kritische Lezer

  Dat is nu juist de bedoeling, om de sector in een kwaad daglicht te stellen.

 • no-profile-image

  schaapje

  Zinsloos?

 • no-profile-image

  schapenboer

  als hardwerkende mensen in contact treden met ambtenaren moeten ze eerst een mondkapje opdoen omdat ze anders het risico lopen besmet te raken met het ambtenarenvirus.(niks doen en onzin uitkramen)

 • no-profile-image

  Boudewijn

  Als je met ambtenaren te maken krijgt helpt zelfs een astronautenpak niet.

 • no-profile-image

  lammert

  Je krijgt tegenwoordig ook overal wat van geloof ik.
  Wij hebben als kinderen jaren meegeholpen met wol in de zakken stoppen tijdens het schapenscheren en zaten soms op de kop in zo'n zak.Nooit wat van gekregen hoor.Mondkapje op zeker,lekker met het warme weer tijdens het scheren,dat werkt toch niet man

Laad alle reacties (4)

Of registreer je om te kunnen reageren.