Home

Achtergrond

LTO wil nieuwe cao-ronde paddenstoelen

De paddenstoelensector heeft behoefte aan een nieuwe cao.

LTO doet daarom de oproep aan vakbonden in gesprek te komen die tot nieuwe onderhandelingen moeten leiden. Volgens Ko Hooijmans, voorzitter van de vakgroep paddenstoelen van LTO, kan een zichzelf respecterende sector niet om een cao heen. In 2009 werden onderhandelingen afgebroken, omdat de vakbonden te hoge eisen stelden, zegt Hooijmans. LTO wilde toen aansluiting bij de cao open teelten. Onder voorwaarden wil LTO weer in overleg. "We moeten ruimte krijgen van de bonden om een boterham te verdienen. We moeten een akkoord kunnen verdedigen naar onze achterban."

In september gaat LTO met de Arbeidsinspectie in overleg over uitkomsten van fraude-onderzoek.

Of registreer je om te kunnen reageren.