Home

Achtergrond 335 x bekeken 2 reacties

LTO Noord tevreden met nieuw beleid Groningen

LTO Noord afdeling Groningen is tevreden met de aanpassingen die Gedeputeerde Staten van de Provincie Groningen door willen voeren in het beleid ten aanzien van de intensieve veehouderij.

Gedeputeerde Staten willen met de nieuwste aanpassing geen onderscheid meer maken tussen hoofd- en neventak. Alleen de omvang van het bouwblok is bepalend voor wat mogelijk is op een bedrijf. De grootte van het bouwblok varieert van maximaal 1 tot maximaal 2 hectare. Per situatie moet worden bekeken via maatwerk wat er mogelijk is. Ook de ontheffingsgrens is aangepast. Alleen boven de 1,5 hectare speelt de provincie een rol. Alles wat daaronder ligt, moeten de gemeenten afhandelen.

In het oorspronkelijke provinciaal omgevingsplan werden bedrijven met een neventak met intensieve veehouderij op slot gezet. Daar ageerde LTO fel tegen. De aanpassingen die GS nu wil doorvoeren komen aan de bezwaren van LTO tegemoet, aldus Hilbrand Sinnema, voorzitter van LTO Groningen.

Provinciale Staten moet de voorstellen van Gedeputeerde Staten moeten nog goedkeuren.

Laatste reacties

  • no-profile-image

    Wikke

    Zijn we lekker bezig met het sollen van deze dieren? Jammer dat zij geen recht van stemmen hebben, anders zou het zover niet komen.

  • no-profile-image

    Uni Versi Teit

    Hoe kan het toch , dat in een volwassen democratie wel lobby groepen zoals LTO mee kletsen in dit soort situaties, maar dat je niets hoort en leest hoe de gewone burgers, toekomstige slachtoffers van dit beleid, invloed uitoefenen op dit soort verderfelijke plannen..

Of registreer je om te kunnen reageren.