Home

Achtergrond 190 x bekeken

LTO Groningen: stop nieuwe claims op landbouwgrond

Politici moeten geen nieuwe claims op landbouwgrond leggen.

Dat vindt Hilbrand Sinnema, voorzitter van LTO Noord Groningen.

Volgens Sinnema moet de politiek zich beperken tot realisering van de Ecologische Hoofdstructuur.

Sinnema wil van robuuste zones, verbindingszones of andere landschapsplannen die ten koste gaan van landbouwgrond niets meer weten. "Wij zijn als agrarische sector loyaal geweest; hebben meegewerkt aan de totstandkoming van de Ecologische Hoofdstructuur. Nu is het genoeg", zei hij in Vlagtwedde.

Volgens Sinnema is de hele provincie de laatste jaren op de schop gegaan. Oude plannen zijn naar verwachting in 2018 afgerond en Sinnema vindt het onbestaanbaar dat nu al nieuwe plannen worden gesmeed. Het economische belang van de landbouw wordt volgens hem onderschat. "De landbouw is belangrijk voor Groningen en het Noorden. Groningen is met haar ruimte juist uitstekend geschikt voor de landbouw."

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.